Do góry

Desery Przepis na:

ciasto śliwkowe z kruszonką

ciasto śliwkowe z kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 527

Dodano:

Odsłon: 16053

pyszne i bardzo proste

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wymieszać ze sobą wszystkie składniki, aż do połączenia ze sobą (nie trzeba używać miksera). Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blachę (moja 25 x 36 cm). Na cieście ułożyć wypestkowane śliwki (skórką do dołu) i posypać całość kruszonką. Piec w piekarniku 45-50 min w temp 170 st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magnolia 11 lutego 2011 Super ciasto! Robiłam już z jabłkami, a najlepiej wychodzi również z jagodami! Szybkie,łatwei smakuje wszystkim! Goście je uwielbiają.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 18 października 2010 bardzo dobre wychodzi rowniez z nektarynkami zamiast sliwek

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mada10000 18 października 2010 Ciasto super.
Szybko się robi ,smakowało nawet bardzo wybrednym gościom.,

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynagl 22 września 2010 Ciasto wyszło PRZEPYSZNE.Polecam!! Zrobiłam wersję z mlekiem.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 26 sierpnia 2010 ona podala tylko proporcje, co do ilosci to kazdy sam sobie dobiera :-) ciesze siee, ze ciasto Ci smakowalo

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 25 sierpnia 2010 Robiłam Twoje ciast na niedzielę (,bo moje trzeba było miksować ) jest bardzo dobre,ale tą kruszonkę co "binka" podała to na to ciasto jest o wiele za mała proporcja -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 21 sierpnia 2010 ja ktoregos razu dalam zwykle mleko i tez ciasto bylo pyszne, dzieki za przepis na kruszonke :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

binka 21 sierpnia 2010 Ciasto pierwsza klasa! Co prawda zamiast maślanki dałam kefir (mieszkam za granica i w polskim sklepie był tylko kefir :))),ale i tak wyszło bombowe!!
Co do kruszonki - mam sprawdzone proporcje: 2 łyżki cukru, 4 łyżki mąki i dwie łyżki roztopionego masła. Wymieszać i posypać :) Ale na surowo tez smaczne :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 09 sierpnia 2010 ciesze sie z Twoich sukcesow :-) bardzo polecam Ci babke cytrynowa (przepis u mnie w profilu) jest prosta i zawsze wychodzi. Pierwszy raz robilam ja na Wielkanoc i zrobila furore :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EWAM 09 sierpnia 2010 Kruszonkę zrobię inną wiadomo ( bo może to moja wina i coś zmaściłam ).Tota pomogłaś mi w pieczenieniu ciast - to mija pięta Achillesowa. A tutaj sukces i to sie liczy!!!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń