Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto śliwkowe z pianką"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 52
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na części: 1/4 i 3/4. Włóż do zamrażarki na godzinę.
Większą część ciasta zetrzyj na tarce do formy wyścielonej papierem (20x30 cm). Włóż do lodówki. Nagrzej piekarnik do 180°C, włóż zimne ciasto i piecz, aż się zarumieni. Wystudź.
Pianka: białka ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsypuj porcjami cukier. Dodaj kisiel i sok z cytryny. Wymieszaj.
Na upieczonym cieście ułóż wypestkowane śliwki skórką do dołu, a na nich pianę. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta, posyp płatkami migdałów. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Chwila dla Ciebie