Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śliwkowo-gruszkowe"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8425
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8425
Składniki
<strong> Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Kruszonka: wyrób, uformuj kulę, chłodź godzinę. Śliwki wydryluj, zalej wodą z cukrem, podgrzewaj, aż puszczą sok. Gruszki pokrój, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do śliwek, podgrzewaj 3 min. Ostudź.
Ciasto: cukry utrzyj z masłem, dodaj jajka, oliwę i śmietanę, wlej likier, połącz. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem, zmiksuj. Ciasto ułóż w formie, rozsmaruj masę owocową, posyp kruszonką.
Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie