Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto śmietankowe z biszkoptami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 137
Składniki
Przepis przysłała Iwona Borek z Sukowa
Ciasto: biszkopty posmaruj powidłami. Zlep po dwa, ułóż obok siebie w formie. Margarynę, cukier, kakao i 5 łyżek wody zagotuj, ostudź. Dodaj 5 żółtek i jedno jajko, miksuj, wsypując mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Zalej biszkopty. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń, cukier, żółtka i mąkę wymieszaj w garnku. Zalej wrzącym mlekiem, ugotuj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę. Posmaruj ciasto.
Polewa: margarynę, cukier, kakao i śmietanę zagotuj. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody. Dodaj do masy, połącz. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie