Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto śmietankowo-pomarańczowe

Ciasto śmietankowo-pomarańczowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 502

Dodano:

Odsłon: 22998

smaczne

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MASA BUDYNIOWA - WYKONANIE 3 szklanki soku zagotować z cukrem, a w jednej rozrobić 2 budynie i wlać do gotującego się soku. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Biszkopt podzielić na 2 części i połowę budyniu wlać w środek, a drugą na wierzch.

  2. KREM ŚMIETANOWY - WYKONANIE. Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie podgrzać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować), ostudzić. Śmietanę Ubić na sztywno, dodać śnieżkę, cukier puder i tężejącą żelatynę. Wylać to na masę budyniową i odstawić do lodówki . Można polać polewą czekoladową lub zetrzeć czekoladę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marciniiwonka 08 kwietnia 2014 Super przepis :) Ciasto nie jest za słodkie, jest po prostu idealne. Wszystkim smakowało :) Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biesy 20 kwietnia 2010 nie , nie spokojnie :) fajny przepis - wyladował w ulubionych :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 17 kwietnia 2010 Dobrze widzisz przepraszm za jakość zdjęcia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 17 kwietnia 2010 Jest biszkopt-masa pomarańczowa-biszkopt - masa pomarańczowa-biszkopt i krem śmietanowy Można biszkopt podzielić na dwie części ja zrobiłam tak bo biszkopt mi wyrósł za duży

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biesy 13 kwietnia 2010 nie wiem czy ja dobrze widze , ale odnosze wrazenie ze na zdjeciu jest tak : biszkopt , masa pomaranczowa , biszkopt , masa pomaranczowa , krem smietanowy , biszkopt i krem posypany czekolada...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń