Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto toffi

Ciasto toffi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12879

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Ciasto toffi"

Składniki

  • Biszkopt: 6 jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia. Masa:
  • 500 ml śmietany 36 proc
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 dag cukru waniliowego
  • 3 śmietan-fixy. Poncz:
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 300 ml gotowanej wody oraz: puszka masy krówkowej
  • 180 g okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąki, proszek. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Śmietanę ubij z cukrami i śmietan-fixami. Kawę rozpuść w gorącej wodzie, ostudź.

  2. Biszkopt nasącz ponczem. Masę krówkową podgrzej, posmaruj nią biszkopt. Ułóż biszkopty nasączone ponczem. Wierzch udekoruj masą śmietanową i galaretką.

  3. Pani Katarzyna Jędrzejewska

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń