Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z karmellem i orzechami.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Składniki
CIASTO: z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części. Dwie identyczne, prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec 15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni (piekarnik elektryczny i gazowy). POLEWA KARMELOWA: schłodzoną puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 3 godziny (polecam ugotować wcześniej). KREM: śmietanę ubić na sztywno. Następnie po trochu dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. PRZYGOTOWANIE KOŃCOWE: kremem przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozprowadzić ugotowane mlleko (toffi). Posypać siekanymi orzechami. UWAGA: ciasto jest najlepsze następnego dnia!