Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z porwanym biszkoptem, polanym czekoladową polewą.Ciasto z kremem budyniowym i polewą chałwową. Ciasto tortowe bardzo pyszne.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 413
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 413
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem. Delikatnie mieszamy i wykładamy do blaszki(30x40) z papierem do pieczenia. Pieczemy ok.25 min.w 175 *. Pieczemy drugi taki sam,a trzeci z kakao.
Jeden biszkopt biały nasączyć kawą, drugi porwać. Trzeci ciemny, to będzie góra.
Biszkopt nasączony ułożyć do blaszki w której piekły się biszkopty. Blaszkę jednak wcześniej wyłożyć wyżej papierem.
krem-Ugotować budyń. Schłodzić do letniego, często mieszając. Miękkie masło miksować, dodając po łyżce budyniu.Posmarować kremem biszkopt w blaszce.
Rozrzucić porwany biszkopt
polewa-Składniki rozpuścić na parze i polać porwany biszkopt.
Przykryć ciemnym biszkoptem.
polewa chałwowa-Do rondelka włożyć masło,cukier i mleko.Wymieszać i na małym ogniu,roztopić. Dodać pokruszoną chałwę i rozpuścić.Rozsmarować na biszkopcie. Zaraz posypać mielonymi migdałami.