Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, smaczniejsze niż babka piaskowa, banalnie proste i pyszne:)
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 154
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Powoli dodajemy po troszkę oleju, wody, mąki. Pod koniec dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Kolejno ciasto dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy 2 łyżki kakao, zaś do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotowywujemy sobie 2 blaszki metrówki i wlewamy po 2 łyżki ciasta jasnego na środek blaszki, na to dwie łyżki ciemnego i tak na przemian, aż skończy nam się ciasto.
Całosc pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut. Cisto po przekrojeniu wygląda tak jakby w środku z ciemnego ciasta był wymalowany kwiat tulipan