Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na jesień, proste i szybkie do przygotowania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę, proszek i sodę. Dokładnie zmiksować. Wsypać cynamon.
Cienkim strumieniem wlewać olej.
Jabłka obrać, umyć i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w dużą kostkę. Orzechy posiekać i razem z jabłkami dodać do masy.
Ciasto piec 30 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.