Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z agrestem i różową pianką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie ciasta starannie siekam i zagniatam ciasto. Dzielę je na dwie części – jedną trochę większą. Tę większą rozwałkowuję i wylepiam nią dno blaszki do pieczenia (moja ma 25 x 34 cm). Na cieście rozkładam agrest.
Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo wsypuję cukier, a na końcu kisiel. Masę wykładam na agrest. Na wierzch ścieram na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Piekę w temp. 190oC ok. 40 min.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie