Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i pyszne ciasto. Można wykonać je z dowolnymi owocami
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 323
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 286
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 323
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 473
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 449
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 286
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczynamy od posmarowania blaszki tłuszczem i posypania bułką tartą. Jajka należy ubić z 1 szkl cukru na sztywną pianę. Następnie do jajek dodajemy maślankę, ciągle miksując, następnie dodajemy l olej i dokładnie miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Dokładnie miksujemy na gładką masę, bez żadnych grudek.Ciasto wlewamy do blaszki,
Na ciasto wysypujemy borówki .* UWAGA ciasto ma dość zwartą konsystencje, więc nie należy się bać, ze owoce wpłyną do niego :-)
Składniki na kruszonkę wsypujemy do jednej miski i wszystko dokładnie wyrabiamy palcami tak by miało sypką konsystencję.
Jeśli na początku jest mało sypka, można dodać troszkę mąki :-) Kruszonkę wysypujemy na ciasto.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut. * w czasie przygotowania może nam się wydawać ze ciasto będzie niskie, spokojnie podczas pieczenia ładnie rośnie :-)