Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czarną porzeczką

Ciasto z czarną porzeczką

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 131

Dodano: 04.04.2018

Odsłon: 269

ciasto słodko - kwasne...

Składniki

  • Jajka - 3 szt
  • cukier – 1,5 szkl
  • olej – 3/4 szkl
  • mleko –3/4 szkl
  • mąka pszenna – 3 szkl
  • proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • porzeczki czarne – 1/2 kg
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, cukier zmiksować, dodać olej mąkę z proszkiem i mleko, zmiksować na jednolitą masę.
    Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i posypać oczyszczoną i wypłukaną oraz odsączona czarną porzeczką.
    Piec ok. 50 minut w 180stC.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń