Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Miąższ dyni zmiksuj z jajkami i olejem. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Sypkie wsyp do masy dyniowej. Wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż pergaminem (ew. posmaruj masłem i oprósz tartą bułką). Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz godzinę. Ciasto wystudź, oblej lukrem i posyp posiekaną skórką pomarańczową.Źródło: Naj