Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z dynią pod bezową chmurką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 60 min. Ciastem wylep spód i boki formy do tarty. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C.
Żelatynę rozpuść w gorącym mleku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg utrzyj z cukrem. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Dodaj ubitą śmie- tankę, wymieszaj. Masę przełóż na wystudzony spód. Wstaw do lodówki.
Z mleka i proszku ugotuj budyń. Do masła dodaj cukier i przyprawy, zmiksuj. Stopniowo dodawaj wystudzony budyń i purée z dyni. Przełóż na masę serową, włóż do lodówki na ok. 5 godz.
Białka z cukrem miksuj około 2 minuty w kąpieli wodnej. Zdejmij z kąpieli i miksuj, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Przełóż na ciasto, opal palnikiem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie