Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z grzanym winem

Ciasto z grzanym  winem

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 264

Dodano:

Odsłon: 1522

Proste i szybkie ciasto, idealne na jesienne dni...

Składniki

  • 150 g czekolady
  • 4 jajka
  • 180 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy z piernika
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • 150 ml grzanego wina
  • Polewa:
  • 200 g cukru pudru
  • 40 ml grzanego wina
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Utrzeć czekoladę a następnie wymieszać wszystkie składniki ciasta.
    Wyłożyć głęboką blachę papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić ciasto.
    Piec w termoobiegu w temperaturze 180 ° C przez około 20 minut.

  2. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać cukier puder z grzanym winem do powstania czerwonego lukru i rozprowadzić go na schłodzonym cieście.
    Gdy polewa wystygnie, pokroić ciasto na kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń