Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z imbirem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, zmiksuj na puch. Następnie dodaj cukier, cukier wanilinowy i miód. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku oraz mleko.
Na koniec dodaj skórkę pomarańczową, imbir oraz czekoladę; wymieszaj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Wystudź.
Płatki migdałowe upraż na rozgrzanej patelni. Polewą udekoruj wierzch i boki wystudzonego ciasta. Wierzch posyp uprażonymi płatkami migdałowymi oraz imbirem i jeszcze oprósz cukrem pudrem.Źródło: Świat i Ludzie