Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto jabłkowe, bardzo dobre i lekkie
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 422
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1204
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 422
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1204
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w kółka. Większość kółek kroimy w dużą kostkę, resztę zostawiamy w kółkach.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodajemy jajka. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy.
Do masy wsypujemy pokrojone w kostkę jabłka i mieszamy.
Do szklanki wsypujemy cynamon i łyżkę cukru, mieszamy.
UWAGA: Zawszę robiłam to ciasto w prodiżu, myślę że z piekarnikiem nie będzie problemów będziecie tylko musieli trochę popracować nad czasem pieczenia.
Wlewamy ciasto do prodiża (foremki) na wierzchu układamy jabłka w kółkach i posypujemy cukrem z cynamonem.
Pieczemy ok 45-50 min (w prodiżu)