Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z kokosem

Ciasto z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 7556

Puszyste i delikatne :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt przez ok. 35-40 minut w temp. 180 st. Po ostudzeniu podzielić na 3 części.

  2. Ugotować masę budyniową: w szklance mleka roztrzepać żółtka, mąkę oraz budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać rozmieszany płyn, ugotować budyń. Utrzeć margarynę z ostudzonym budyniem.

  3. Masa kokosowa: Masło rozpuścić, dodać wiórki oraz cukier,podsmażyć, ostudzić.

  4. Masa mleczna: galaretkę przyrządzić zgodnie z opisem na opakowaniu, pozostawić do stężenia, pokroić w kostkę. Mleko ubić z cukrem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz galaretkę, wymieszać.

  5. Wykonanie: Na spód ciasta wyłożyć 3/4 masy budyniowej, przykryć drugim płatem ciasta, wyłożyć masę mleczną. Przykryć trzecim płatem ciasta, wyłożyć resztę masy budyniowej i masę kokosową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń