Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu tych przepisów kilka więc wklejam i mój gdyż trochę inaczej robię krem. Taka forma łączenia składników na początku mnie zaskoczyła ale okazało się że to niezły pomysł.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Składniki
2 szklanki mleka zagotować ze szklanka cukru i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy wymieszane ze szklanką mleka obie mąki i żółtka. Gotujemy budyń gdy jest gotowy i gorący dodajemy kostkę margaryny i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy go z kremem. Musimy zostawić trochę kokosu aby posypać wierzch ciasta. Układamy warstwy i tu możecie to zrobić według siebie. Ja układałam po 4 krakersy wzdłuż i 4 w szerz blaszki. Wyszły mi 4 warstwy. Każdą z nich smarujemy ciepłym kremem. Na ostatnią warstwę kładziemy najmniejszą ilość kremy i posypujemy kokosem. To ciasto smakuje najlepiej w temperaturze pokojowej moim skromnym zdaniem:-))Smacznego