Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z kremem o smaku chałwy

Ciasto z kremem o smaku chałwy

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 5673

ulubione ciasto mojej mamy:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z podanych składników upiec biszkopt.

  2. Krem: 20 dag. chałwy, 20 dag. margaryny, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki rodzynek i posiekane orzechy, 25 ml. alkoholu. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać pokruszoną chałwę, a następnie, alkohol, rodzynki, orzechy. Zimny biszkop przekroić wzdłuż na dwie części, przełożyć kremem, posmarować także boki i wierzch ciasta.

  3. Dekoracja: tabliczka białej czekolady, czekoladowe listki. Rozpuszczoną czekoladą polać ciasto i ułożyć listki czekoladowe. SMACZNEGO!!! Ciasto najlepiej piec w blaszce 35/ 22

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

milk313 07 kwietnia 2010 a jajki niby miałby być krem w którym jest chałwa, beznadzieja, a może to ty nie potrafiłaś go zrobić?, widać dla niektórych to zbyt skomplikowany przepis, strasznie mi przykro, że ci wyszedł taki nie WYPAŁ!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milk313 29 marca 2010 łyżkę rodzynek, łyżkę orzechów posiekanych dość drobno nożem(nie miał, tak żeby było widać, że to orzechy), to wszystko dodajemy na końcu i mieszamy dokładnie łyżką, pozdrawiam;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

albina 29 marca 2010 ile orzechów, jak drobno posiekane ,a może przez maszynkę do orzechów je przepuścić?i czy ucierając rodzynki nie rozetrą się?a może o to chodzi!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń