Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z likierem czekoladowym i gruszkami.

Ciasto z likierem czekoladowym i gruszkami.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 398 Ocena: 5844

Dodano: 19.11.2017

Odsłon: 1012

Polecam ,ciacho wyszło pulchne i aromatyczne.Alkohol wyparował podczas pieczenia,więc spokojnie mogą jeść dzieciaki.

Składniki

  • mąka 3 szkl.
  • likier czekoladowy 150ml
  • olejek migdałowy
  • cukier 1 szkl.
  • pr.do pieczenia 2 łyżeczki
  • 4 jajka
  • margaryna Kasia
  • kakao 1 łyżka
  • 6-7 gruszek
  • mleko 1/2 szkl
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem.Margarynę rozpuścić i przestudzić.
    Do utartych jajek dodać przesianą mąkę,pr.do pieczenia,margarynę,olejek,likier oraz mleko.Wszystko dokładnie zmiksować.
    Na końcu dodać kakao,zmiksować.

    Ciasto wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę.

    Obrać gruszki i podzielić na ćwiartki,które lekko wpychamy do ciasta.

    Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do suchego patyczka.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń