Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto z makiem i nutką pomarańczowo-cytrynową :)
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Margarynę lub masło rozpuścić i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem,wlać wystudzony tłuszcz oraz skórkę cytrynową i pomarańczową.Zmiksować na najmniejszych obrotach do połączenia składników. Wsypać mak i wymieszać dokładnie łyżką. Ciasto wylać na blaszkę (u mnie 25x26cm) i poukładać na nim cząstki brzoskwiń. Piec w temp 180 st ok 50 min do tzw."suchego patyczka" Gdy ciasto po upieczeniu będzie wystudzone to zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego :)