Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z masą krówkową i kawą

Ciasto z masą krówkową i kawą

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 11794

Ciasto z masą krówkową i kawą

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie drogie

Przygotowanie

  1. Biszkopt kakaowy:
    Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach w foremce 25/36, przez 30 minut.

  2. Masa
    : Kawę rozpuszczamy w ¼ szkl ciepłej wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, podgrzewamy do rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Masę krówkową miksujemy dodajemy do niej zimną kawę, gorącą żelatynę i miksujemy. Następnie porcjami dodajemy śmietanę.

  3. Masa ze śnieżki:
    Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Biszkopty lekko nasącz kawą.


    Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy- połowa masy- biszkopty układamy z 1 cm przerwami między sobą- reszta masy- masa ze śnieżki- starta czekolada

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 stycznia 2018 Masa krówkowa i kawa...połączenie dla mnie idealne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń