Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z masą malinową

Ciasto z masą malinową

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1355

Dodano:

Odsłon: 3692

Mięciutkie,łatwe w przygotowaniu...

Składniki

  • maliny,śmietana 30%
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób wykonania: Pieczemy biszkopt: 8 jaj,1 szklanka cukru,6 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao Masa:1 l śmietany 30%,2 kremy do tortu o smaku malinowym i dodatkowo

  2. -świeże maliny,2 galaretki malinowe. Sposób wykonania:Upieczony biszkopt należy przekroić na pół,ciasto można nasączyć dowolnym ponczem(ja rozpuszczam spirytus z wodą i cukrem)Ubijamy schłodzoną śmietanę ,następnie wsypać krem do tortu i jeszcze ubić.3/4 kremu wykładamy na warstwę ciasta,przykrywamy drugą warstwą.Smarujemy wierzch pozostałym kremem,układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gopelardo 29 czerwca 2014 Witam. Dziękuję za przepis, okazał się bardzo pyszny. Jednak ja zamiast świeżych malin (wiadomo w sezonie dostepne) dodaję dżem malinowy (gomar Piń.), trochę żelatyny, wtedy nie potrzeba dodawać galaretek, konsystencja staje się zwarta, owoce smakują wtedy lepiej. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewa1959a 10 września 2012 Najczęściej dr Oetkera:)również pozdrawiam...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 10 września 2012 Rzeczywiście proste w przygotowaniu. Polanie bitej śmietany z kremem ciekawe, tylko napisz jakiego kremu tzn jakiej firmy używasz, to ważne. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń