Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa,dla wielbicieli truskawki polecam pyszne ciasto:)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, wsypujemy budynie i przesianą mąkę z proszkiem ,wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy dodając cukier puder ,następnie wlewamy 2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody i dalej ubijamy. Na biszkopt wykładamy cienką warstwę ubitej śmietany,na to układamy pokrojone truskawki i pozostałą część ubitej śmietany. Całość zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi według przepisu na opakowaniu. Biszkopt można nasączyć 2 łyżkami spirytusu rozpuszczonymi w 0,5 szklanki wody.