Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z migdałami

Ciasto z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 580

Dodano:

Odsłon: 8048

CIASTO JEST BARDZO SMACZNE I NIE WYMAGA DUŻO PRACY..

Składniki

  • Jaja, 4szt,
  • cukier kryształ, 3 filiżanki ,
  • mąka, 4filiżanki,
  • kefir lub jogurt naturalny, 2filiżanki,
  • proszek do pieczenia, 1op.
  • POSYPKA MIGDAŁOWA
  • 1filiżanka cukru
  • 2filiżanki płatków migdałowych
  • 1op .cukru waniliowego
  • 250ml śmietanki 30%
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja,cukier rozmieszać mikserem ,dodać jogurt lub kefir i wymieszać .Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy i wszystko chwilę wyrobić by się połączyły wszystkie składniki .

  2. Gotowe ciasto przelać na dużą blaszkę taką z piekarnika (moja ma 37na 34)wyłożoną papierem do pieczenia .

  3. Migdały wymieszaj z cukrem waniliowym a cukier kryształ wysyp po cieście a na to migdały .PIEC w tem.200 st przez 20 minut.

  4. Trzeba uważać na migdały by się nie przypaliły ja przykrywam ciasto papierem do pieczenia .

  5. Gdy ciasto się upiecze gorące wyciągamy z piekarnika i polewamy całość śmietanką i zostawiamy do wystygnięcia ..SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

srokam 22 lutego 2012 Martucha ciasto wyszło super!!!! dzięki za przepis!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 20 lutego 2012 GLAZTER 2007 -taki przepis dostałam od ciotki z niemiec i piecze je moja teściowa i jesli użyjesz tej samej filiżanki do wszystkich produktów to nie powinno być żadnych problemów a proszek to ten na 0,5 kg mąki .I bez urazy ale twoje przepisy to nawet zdjęć nie mają ..pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 19 lutego 2012 Bez urazy , ale miarę to faktycznie masz strasznie nietypową . Mam w domciu 3 komplety filiżanek i niestety każda ma inną pojemność . To samo dotyczy proszku do pieczenia , są na 1/2 kg mąki , ale są również na 1 kg . Przepis istonie ciekawy , ale jak dla mnie mało precyzyny . Szkoda . Pozdrawiam .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 19 lutego 2012 srokam to jest 1\3 szklanki ale możesz użyć normalnie filiżanki to będzie już wtedy twoja miara...:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 19 lutego 2012 filiżanka to miarka filiżanki jaką posiadasz w domu a jak nie to jest 1\3 szklanki .

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

srokam 19 lutego 2012 Martucha bardzo fajny przepis mogę cię prosić o podanie ile to jet fliżanka zawsze mam z tym problem z góry dziekuję

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń