Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mleczną pianą z takimi warstwami to tylko musi być dobre. Polecam dla smakoszy słodkości do bólu :))
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1137
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1208
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 161
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 1137
Nie każdy lubi jajka faszerowane z dodatkiem ryby. Ja uwielbiam je z tego prz...
Odsłon: 1208
Polecam. Ulobiony śledź mojego męża.
Odsłon: 161
Składniki
Biszkopt kokosowy: Białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczana na sztywną pianę. Dodajemy mąkę pszenną, proszek od pieczenia, ocet i kokos. Mieszamy i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka. Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol. Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy rozpuszczony w niedużej ilości mleka batonik.
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Mleczna piana: Mleko miksujemy chwilę i mieszamy z tężejącą galaretką rozpuszczona we wrzątku. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa jasna- biszkopt kokosowy- masa ciemna- biszkopt kakaowy- lekko masy ciemnej- mleczna piana.