Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z mleczną pianą

Ciasto z mleczną pianą

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 2102

Ciasto z mleczną pianą z takimi warstwami to tylko musi być dobre. Polecam dla smakoszy słodkości do bólu :))

Składniki

> 6 os. > 60 min trudne drogie

Przygotowanie

  1. Biszkopt kokosowy: Białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczana na sztywną pianę. Dodajemy mąkę pszenną, proszek od pieczenia, ocet i kokos. Mieszamy i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

  2. Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka.

    Studzimy i ucieramy z masłem. Dodajemy do smaku alkohol.

    Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy rozpuszczony w niedużej ilości mleka batonik.

  3. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.

  4. Mleczna piana: Mleko miksujemy chwilę i mieszamy z tężejącą galaretką rozpuszczona we wrzątku.


    Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa jasna- biszkopt kokosowy- masa ciemna- biszkopt kakaowy- lekko masy ciemnej- mleczna piana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 stycznia 2018 "Słodkiego, miłego życia" można by powiedzieć ;)
Aga, tak słodzisz, że jak tu żyć, jak żyć hehe.
Super ciacho, a raczej Super ciacha :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń