Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z musem porzeczkowym"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Jajka, cukier oraz cukier wanilinowy miksuj ok. 5 min. Dodaj suche , wymieszaj. Ciasto przelej do podłużnej foremki. Piecz 20-30 minut w temperaturze 170°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
Umytą foremkę wyłóż folią spożywczą i włóż pierwszy biszkopt. Śmietankę ubij na sztywno. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. 15 dag rozgniecionych porzeczek wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz przestudzoną żelatyną. Połącz z połową ubitej śmietany. Przełóż na biszkopt. Schłodź.
3 łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Jogurt zmiksuj z 2 łyżkami cukru oraz przestudzoną żelatyną. Dodaj pozostałą śmietankę, wymieszaj. Przełóż na mus porzeczkowy, przykryj drugim biszkoptem. Schłodź. Galaretkę rozpuść w 100 ml wrzątku.
Gdy przestygnie, dodaj pozo stałe rozgniecione porzeczki. Stężały mus rozłóż na biszkopcie. Schłodź.Źródło: Świat i Ludzie