Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem porzeczkowym"
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami gorącej wody na puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodawaj na przemian po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, ubitą pianę oraz proszek do pieczenia i ocet. Wymieszaj.
Ciasto wlej do tortownicy, piecz 15-20 min w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Mus: żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Konfiturę dokładnie wymieszaj z żelatyną. 2/3 musu posmaruj spód, przykryj drugim blatem, lekko dociśnij. Rozsmaruj resztę musu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie