Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne,słodkie i truskawkowe.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Składniki
Składniki mieszam jak na biszkopt.Ja piekłam w blaszce do keksa.Kiedy wylewam białą masę na biszkopt ,zostawiam trochę i mieszam z kakao i wylewam przez środek białej masy.Piekę ok.30 minut.Po upieczeniu studzę i rozcinam na 3 blaty.
Galaretkę mieszam w 1,5 szk.wody.Ja użyłam gotowego musu ze słoika,ale można zblędować truskawki,tylko wtedy trzeba dodać trochę cukru.Śmietanę ubijam,dodaję ok.0,5 szk.musu i 0.5 szk.tężejącej galaretki.Połowę masy wylewam na pierwszą część biszkoptu,układam drugą część i wylewam resztę masy.Wszystko przykrywam biszkoptem.
Resztę galaretki mieszam z ok.0,5 szk.musu i wylewam na ciasto.Wkładam do lodówki żeby wszystko stężało,ja zostawiam na całą noc.