Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z orzechami

Ciasto z orzechami

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 365

Dodano: 14.03.2010

Odsłon: 30290

Ciasto jest znakomite dla smakoszów orzechów.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Zagnieść ciuasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temp 180 st. C.

  2. Polewa orzechowa: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier- wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.

  3. Krem: Z mleka , mąki i budyniu śmietankoego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Ucierać do puszystości.

  4. Przekładanie ciasta: ciasto bez polewy- krem-ciasto z polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilia 14 marca 2010 Znam ten przepis z internetu, ciasto naprawdę jest pyszne, a najlepsze po 2 dniach, wtedy robi się mięciutkie i łatwo się kroi

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń