Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z orzechami i dżemem śliwkowym

Ciasto z orzechami i dżemem śliwkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 9847

ciasto lepiej smakuje na drugi dzień....

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyrobić ciasto z mąki,margaryny,żółtek,amoniaku,proszku do pieczenia i amoniaku) Podzielić ciasto na dwie części. ) Każdą z nich rozwałkować i wyłożyć na blaszkę .) Białka ubić z cukrem i 1łyżeczką mąki ziemniaczanej. 5.) Oba ciasta posmarować powidłami i nałożyć na nie ubitą pianę. .) Posypać pokrojonymi orzechami. ) Piec 15 min.minut .)w 180 stopniach.Masa: Jajka zmiksować z cukrem następnie dodać mąkę.Osobno zagotować mleko z cukrem waniliowym i dolewać do ubitych jajek ciągle mieszając.Zagotować,ostudzić.Masło lub margarynę utrzeć dodając ugotowany krem.Można dodać sok z cytryny lub łyżkę rumu.tak przygotowaną masą przełożyć placki.Polać polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń