Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
UPIEC BISZKOPT Z 4 JAJEK WG SWOJEGO ULUBIONEGO PRZEPISU
MASA TRUSKAWKOWA: MASŁO ROZPUŚCIĆ W GARNKU /UWAZAĆ ŻEBY NIE PRZYPALIĆ/, DODAĆ POKROJONE TRUSKAWKI LUB INNE OWOCE, CHWILĘ GOTOWAĆ,NASTĘPNIE DODAĆ 2 GALARETKI /NIE GOTOWAĆ/ DOBRZE WYMIESZAĆ, TĘŻEJĄCĄ MASĘ WYŁOŻYĆ NA BISZKOPT
PIANKA: GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ W 1 SZKLANCE GORĄCEJ WODY, POZOSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA, UBIĆ ŚMIETANĘ, DODAĆ CUKIER I TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ, WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ, WYŁOŻYĆ NA CIASTO I DO LODÓWKI NA OK 2 GODZINY