Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z owocami

Ciasto z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 15321

Bardzo smaczne, a równocześnie łatwe w przyrządzaniu. I wolność wyboru! Smacznego.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Jajka, margarynę (250 g) oraz cukier (1 szklanka) utrzeć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.

  2. Ciasto podzielić na dwie części.

  3. Jedną część wylać na natłuszczoną, wyłożoną papierem blachę. Do drugiej dodać śmietanę, kakao (3 łyżeczki) i wylać na jasną masę.

  4. Wyłożyć przygotowane owoce.

  5. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  6. MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, ostudzić, połączyć z utartym masłem, mieszać do uzyskania jednolitej masy.

  7. POLEWA CZEKOLADOWA: Margarynę (80 g), cukier (5 łyżek), kakao (4 łyżki) oraz wodę gotować przez około 3 minuty.

  8. CIASTO Z OWOCAMI: Na zimne ciasto wyłożyć masę budyniową.

  9. Polać polewą, dowolnie udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń