Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z owocami i kruszonką

Ciasto z owocami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 24502

Pulchny, wilgotny i długo świeży, a co najważniejsze pyszny.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić jaja (można najpierw same biała, a później dodać żółtka).Dodać cukier. Miksować do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać olej, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  2. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do wypieków. Ułożyć owoce i posypać kruszonką.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ca 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maupeczka 30 lipca 2011 ciasto super,bardzo łatwe i szybkie zarówno w przygotowaniu jak i pieczeniu ;o).ja mam jedynie małą,sprawdzoną dawno,radę.otóż kruszonkę zawsze robię na samym początku i wkładam do lodówki.jest twarda i dobrze się ściera na tarce (duże oczka).poza tym ciasto rewelacja ;o).pozdrawiam i dziękuje za fajny przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 02 czerwca 2011 Do kruszonki daję tylko cukier waniliowy (duże opakowanie). Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie, to trzeba dodać jeszcze łyżkę lub dwie cukru (również gdy owoce są kwaskowe np. czerwona porzeczka). Ja wolę mniej słodkie ciasto.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 01 czerwca 2011 Lubię wszystkie ciasta z owocami :) Czy do kruszonki nie dodajesz cukru ? Sam cukier wanilinowy ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń