Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i w sam raz dla dzieci.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7202
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7202
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Składniki
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dokładnie mieszam. Wlewam olej, mieszam. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszam łyżką. Wylewam na blachę z papieram do pieczenia i piekę ok.30 minut w tem.170 stopni.
Galaretkę o smaku kiwi mieszam w jednej szkl. gorącej wody. Natomiast galaretkę o smaku pomarańczowym w 1/2 l. wody.Odstawiam.
Upieczony biszkopt po ostudzeniu kroję na pół. Kiedy zielona galaretka zaczyna tężeć ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodaję galaretkę i mieszam delikatnie łyżką. Masę wylewam na biszkopt. Przykrywam drugą częścią. Na samą górę wylewam galaretkę pomarańczową i wstawiam do lodówki na ok.2 godz.Można chłodzić galaretkę w lodówce , lub zrobić ją przed pieczeniem , wtedy nie trzeba czekać tak długo po upieczeniu.