Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z pomarańczową nutą"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 287
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 287
Składniki
Dynię pokrój w kostkę. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz 20-30 min w temp. 180°C. Gdy wystygnie, rozdrobnij blenderem na gładki mus.
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę, imbir oraz goździki, wymieszaj. Do miski wlej olej i wsyp cukier, całość zmiksuj. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Następnie dodaj purée z dyni i sparzoną wrzątkiem skórkę otartą z pomarańczy. Na koniec stopniowo dosypuj suche .
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 60 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. Do rondelka wlej śmietankę, dodaj połamaną na małe kawałki czekoladę. Podgrzewaj mieszając, aż czekolada się rozpuści. Gdy przestygnie, wylej ją na ciasto, wierzch oprósz kakao.
90 minut. Porcja: 330 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie