Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne danie inspirowane kuchnią włoską świetnie nadaje sie jako lekka ale dość sycąca przystawka. Świetnie smakuje podlane białym winem.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Z zimnej margaryny, mąki, szczypty soli i białego sera szybko zagnieść kruche ciasto, owinąć w folię i wstawić do lodówki na min. 1 h.
4 jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w plasterki. Średnią formę do tarty wysmarować 1 łyżką masła i wysypać bułką tartą.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Zapiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku na lekko złoty kolor. Na podpieczonym cieście ułożyć pokrojone w plastry pomidory i jajka. Pozostałe jajka połączyć ze śmietaną, zalać pomidory i gotowane jajka.
Resztką ciasta udekorować ciasto. Piec dalej ok. 20 min. Dekorować ziołami.