Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z porzeczkami

Ciasto z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4280

Dodano:

Odsłon: 13686

śmietanowo-kokosowe nadzienie i porzeczki,pycha

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto z podanych składników podzielić na pół i chłodzić w lodówce 2 godziny.Masa:Białka ubić ze szczypą soli stopniowo dodając cukier,śmietanę,budyń ,mąkę i kokos.Połowę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na to wylać masę z białek i śmietany na wierz poukładać porzeczki a na górę zetrzeć drugą część ciasta.Piec ok. godziny w 180 stopniach ,po wystudzeniu polać ciasto polewą.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wegielek263 27 czerwca 2011 a śmietana do masy ma być słodka czy kwaśna?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Matylda007 29 sierpnia 2010 zrobiłam na dyżurnej blaszce, wyszło idealne:) wszystkim bardzo smakowało,pyszny przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Matylda007 28 sierpnia 2010 ja właśnie zabieram się za zrobienie tej pyszności:) zastanawiam się tylko na jak dużą blaszkę jest ten przepis, żeby wyszło takie wysokie jak na zdjęciu.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 01 sierpnia 2010 pyszności, zrobiłam i w jeden dzień znikło

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 28 lipca 2010 a budyń ma być slodzony czy bez cukru?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rzoddkiewka 28 lipca 2010 witam! zrobiłam wczoraj i nie jest taki wysoki jak na zdjęciu, ale w smaku WYŚMIENITY!!!!!!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 26 lipca 2010 bardzo się cieszę że wam smakowało,pozdrawiam wszystkich

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń