Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z sucharkami i płatkami migdałowymi

Ciasto z sucharkami i płatkami migdałowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z sucharkami i płatkami migdałowymi"

Składniki

  • Biszkopt: po pół szklanki cukru
  • mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • po 2 łyżki kakao i gorącej wody
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 1 litr kompotu wiśniowego
  • 3 op. bitej śmietany
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • op. sucharów
  • słoiczek kremu czekoladowego
  • 200 ml kremówki
  • płatki migdałowe
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Joanna Gniot z Koronowa

  2. Biszkopt: ubij białka. Dodaj żółtka oraz pozostałe . Upiecz, przekrój na 2 placki.

  3. Suchary zmiel, wymieszaj z kremem czekoladowym. Rozłóż na dnie formy. Ułóż krążek ciasta, przykryj odcedzonymi wiśniami.

  4. W półtorej szklanki soku wiśniowego namocz, rozpuść żelatynę. Półtorej szklanki soku wiśniowego zmiksuj z bitą śmietaną. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na wiśniach. Przykryj drugim ciastem. Udekoruj ubitą kremówką i płatkami migdałowymi. Schłodź.

  5. Czas przygotowania 95 min, ilość porcji 15, cena za porcję 2,10 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń