Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ze śliwkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Stopiony tłuszcz i inne ciasta włóż do miski, zalej ciepłym mlekiem. Kiedy drożdże wyrosną, wyrób gładkie ciasto. Nakryj, znów odstaw do wyrośnięcia.
Odkrój kawałek, resztę ciasta rozwałkuj. Wylep nim tortownicę. Posyp je bułką tartą. Ułóż połówki śliwek i pokrojone jabłko. Posyp cynamonem oraz wiórkami.
Z reszty ciasta uformuj paseczki, ułóż z nich kratkę na owocach. Posmaruj białkiem. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Porcje 20, , 90 min, cena 1,15 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Takie jest życie