Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ze szpinakiem

Ciasto ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3711

Dodano:

Odsłon: 11789

Do ciasta można dodać według uznania różne bakalie albo orzechy.

Składniki

  • margaryna 15 dag
  • mrożony szpinak 20 dag
  • mąka 25 dag
  • cukier 20 dag
  • jajka 3 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cytryna 2 szt
  • cukier puder 20 dag
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka dokładnie ubić z cukrem.

  2. Szpinak rozmrozić. Odcisnąć z wody.
    Margarynę roztopić. Wystudzić.
    Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórki na tarce.
    Do margaryny dodać szpinak i sok z 1 cytryny. Miksować do tej pory, aż się składniki połączą.

  3. Do jajek dodać masę szpinakową miksując. Dodać mąkę i proszek.

  4. Formę (10x25) wyłożyć papierem. Wlać masę.
    Piec ok.45 min w 180st.
    Ciasto studzić na kratce.

  5. Cukier puder utrzeć z resztą soku z cytryny. Na koniec dodać startą skórkę. Polać wystudzone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lutego 2018 Biorę i uciekam jeść ;)
Szpinak zawsze i wszędzie, choć moja Pani trochę inaczej myśli, ale to jej zdanie xD

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń