Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ze szpinakiem

Ciasto ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1359

Dodano:

Odsłon: 31954

smaczne ,delikatne ciasto

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić,dobrze odcisnąć,dodać do niego pól szklanki oleju i zmiksować

  2. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać,dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać,następnie dodać mąkę ,proszek i resztę oleju ,ciągle ubijając na koniec dodać szpinak i wszystko razem dokładnie wymieszać

  3. Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24/36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp 180-200stopni

  4. Ciasto można przełożyć masą budyniową lub bitą śmietaną albo pozostawić bez przełożenia

  5. Ja przełożyłam bitą śmietaną.0,5 litra śmietany 30% ubić z 5 łyżkami cukru pudru i 4 śmietan-fixami.Ciasto przekroić na pół ,połowę śmietany wyłożyć na jedną część ciasta,przykryć drugą połową i górę posmarować resztą śmietany.Na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę jedną galaretkę agrestową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nowalijka 30 kwietnia 2014 Wygląda nieziemsko :) Czy szpinak musi być mrożony czy może być świeży a ilość w tedy taka sama?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 17 marca 2011 nie no , po prostu wymiatasz z tym pomysłem - jest rewlacyjny .. to strzał w 10

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amorki1111 04 marca 2011 Ja upiekłam i jest pyszne..szpinak jest prawie bez smaku więc nikt nie pozna z czego jest to ciasto..polecam...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amorki1111 04 marca 2011 A ja upiekłam i jest wspaniałe..szpinak jest prawie bez smaku więc nie poznać,ze jest tam szpinak..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tajra 28 lutego 2011 Coś takiego... jeśli smakuje tak samo jak wygląda to chętnie bym je upiekła ale poczekam jeszcze trochę, może ktoś inny wcześniej je upiecze i napisze jak mu smakowało... Szpinak lubię ale w takiej postaci jeszcze nie widziałam, ani nie słyszałam o szpinaku...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 lutego 2011 Wygląda wspaniale, zupełnie nie mogę wyobrazić sobie jego smaku. Szpinak na słodko ? Może spróbujesz napisać coś o smaku ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 28 lutego 2011 pomysł ciekawy ale czy smak szpinaku jest bardzo wyczuwalny?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

suri 28 lutego 2011 ciasto piekę od 30 do 45 minut,to jest do momentu aż patyczek w niego wbity jest suchy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 27 lutego 2011 pięknie wygląda, ladnie przybrane. Musiałabym najpierw skosztować kawałek, żeby sie przekonać:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń