Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Przygotowujemy ciasto I : żółtka i cukier puder ucieramy do białości, dodajemy mąkę, zmielony ser i ucieramy jeszcze chwilkę( około minuty). Z białek ubijamy pianę ( na sztywno) dodajemy cukier kryształ i ubijamy aż cukier się rozpuści( ja dałam cukier puder). Pianę dodajemy do sera i delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto serowe wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotowujemy II ciasto: Masło ucieramy z cukrem i aromatem na puszysto, dodajemy po 1 żółtku i nadal ucieramy. Dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia , ocet i ucieramy aż składniki się połączą. Z białek ubijamy pianę ,dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 3 równe części: do I dodajemy kokos -mieszamy do II dodajemy mak -mieszamy do III dodajemy orzechy – kakao - mieszamy Na ciasto serowe dajemy po łyżce każdego ciasta ( wykładamy ciasta kupkami po całym cieście serowym) Tak przygotowane ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 45 min ( do efektu suchego patyczka) Wystudzone ciasto polewamy polewą, posypujemy cukrem pudrem lub zostawiamy bez dodatków.