Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto żurawinowiec

Ciasto żurawinowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 7720

Ciasto żurawinowiec- proste a takie dobre, wspaniale czekoladowe!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:
    Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Żurawinę sparzyć. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, czekoladę. Z białek ubijamy pianę i mieszamy z ciastem. Na końcu wsypujemy żurawinę. Pieczemy 3 placki w formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.

  2. Masa:
    Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Batoniki rozpuszczamy w mleku. Mieszamy z masą i przekładamy placki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 stycznia 2018 Brzmi pysznie:)Słonik na zdjęciu mnie rozbraja:)))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń