Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciecierzyca po bretońsku (danie w 10 minut)

Ciecierzyca po bretońsku (danie w 10 minut)

Autor: ugotujiprzetestuj

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 109

Dodano: 22.08.2017

Odsłon: 616

Danie w 10 minut? Smaczne i pożywne? To możliwe? Oczywiście, że tak! :-) Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku, tylko w znacznie krótszej wersji. Koniecznie wypróbujcie! Sprawdza się szczególnie wtedy, gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)

Składniki

  • słoik ciecierzycy w zalewie
  • ulubiona kiełbasa
  • 1 cebula
  • puszka krojonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. razem z tłuszczem wrzucamy do garnka, podsmażamy.

  2. Kiełbasę kroimy w półplasterki lub w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy chwilę.

  3. Dodajemy pomidory i zagotowujemy.
    Na koniec dodajemy ciecierzycę razem z zalewą. Zagotowujemy.

  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich.
    Podajemy gorące! :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 sierpnia Już mi się podoba, lubię takie szybkie dania :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń