Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciecierzyca po staropolsku"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę z przeciśniętym czosnkiem, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę, smaż 15 minut, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, pomidory z puszki, liście laurowe, ziela angielskie.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Duś 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas delikatnie mieszając.
Bagietkę pokrój w plastry. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz, aż się zrumienią. Pod sosem zmniejsz gaz, wbij jajka i przykryj naczynie. Czekaj, aż jajka się zetną. Gotowe danie posyp natką pietruszki, podawaj z grzankami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień