Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cieciorka, kuskus i marchewka na ostro"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Rozgrzej olej na dużej patelni, wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę i seler. Smaż 5 minut. Dodaj czosnek, imbir, podsmażaj 2 minuty.
Zalej kuskus bulionem, przykryj i zostaw na kilka minut, aż go wchłonie i napęcznieje. Dodaj do warzyw, wymieszaj i podsmaż.
Przygotuj tzatziki. Zetrzyj na tarce ogórek, odciśnij z nadmiaru wody, przełóż do miski, dodaj jogurt i rozgnieciony czosnek. Przypraw solą.
Wymieszaj listki szpinaku z podsmażonymi warzywami, kuskusem i odsączoną z zalewy cieciorką. Podawaj z tzatziki.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 436 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcjaŹródło: Olivia