Do góry

Dania główne Przepis na:

Cieciorka z boczkiem w pomidorach

Cieciorka z boczkiem w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 307 Ocena: 1488

Dodano:

Odsłon: 241

Prosty i smaczny przepis na pożywny obiad, który powstał z puszki cieciorki i tego co pałętało się w lodówce. Czasem z niczego wstaje coś smacznego:)

Składniki

  • cieciorka 1 puszka
  • boczek 15 dag
  • papryka czerwona 1 szt
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • pomidory zmiksowane 2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę i marchew /pokrojone w małą kostkę/. Podsmażamy ok 5 min. często mieszając by nic się nie przypaliło.

  2. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, odsączoną cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy razem aż sos pomidorowy odparuje a cieciorka trochę zmięknie.
    Podajemy na ciepło z kaszą, ryżem lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń